Проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

З 1991 р. у більш ніж 100 країнах світу проходить Всесвітня кампанія «16 днів проти насильства», що була ініційована Всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Україна приєдналася до всесвітньої акції у 2000 р. Відтоді кожного року по всіх містах України проходять різноманітні заходи, під час яких лунає «СТОП НАСИЛЬСТВУ!».

З 25 листопада в Шевченківському ліцеї стартувала щорічна акція "16 днів проти насильства”, в рамках якої проводяться заходи з попередження насильства. Дати проведення акції є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Мета акції – привернення уваги учнів, вчителів, батьків до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення.

Учні нашого ліцею активно приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Проведено низку тематичних виховних заходів, годин психолога, бесід та інтерактивних занять.

1 грудня, до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом з учнями 9 - 11 класів було проведено інтерактивне заняття «Що я знаю про ВІЛ/СНІД?», де учні змогли взяти участь в інтерактивній грі « Правда чи фейк про ВІЛ/СНІД» та «Кому з ВІЛ-інфікованих необхідна допомога?», метою якого було надати інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя, об’єктивну інформацію про ВІЛ, СНІД, сформувати практичні навички поведінки в ситуаціях ризику, виробляти толерантне ставлення до ВІЛ- інфікованих.

З учнями 7 – 8 класів було проведено інтерактивне заняття «ВІЛ/СНІД і права людини» де учні переглянули відеоролик «Захисти себе від ВІЛ/СНІД» та взяли участь в інтерактивній грі «Міфи про ВІЛ/СНІД» та «Оцінка ситуацій», метою якого було актуалізувати і поповнити базові знання про ВІЛ/СНІД , та привернути увагу до даної проблеми. Сприяти формуванню толерантного ставлення до людей, які живуть із ВІЛ. Спонукати до вироблення осмисленої і зваженої особистісної та громадської позиції щодо проблематики ВІЛ (СНІДу), виховувати ставлення до здоров’я людини , як найвищої цінності.