Міжнародний день протидії булінгу

У всьому світі 4 травня відзначають День протидії булінгу. З метою привернення уваги учнівського середовища до проблеми булінгу та насильства в освітньому середовищі та попередження негативних явищ, психологічною службою навчального закладу були проведені заходи для учнів 5 – 8 класів.

Для учнів 5 – 6 класів було проведено інтерактивне заняття «Скажи – «НІ!» булінгу». Метою для учнів стало ознайомлення з поняттями булінг та цькування, формами та структурою булінгу, формування навичок відповідальної та безпечної поведінки. Діти проговорили як діяти у випадках соціального тиску, розібрали шляхи виходу зі складної ситуації та проаналізували навички відповідальної та безпечної поведінки.

Для учнів 7 – 8 класів було проведено годину спілкування з елементами тренінгу «Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки». Метою заняття було поглибити знання про форми та структуру булінгу, привернути увагу учнів до поняття кібербулінг, розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, формувати навички відповідальної та безпечної поведінки. Учні виконували психологічні вправи, які допомагають розпізнати поведінку, яка призводить до насилля та булінгу, переглянули відеопрезентацію та виконали вправу «Ситуації», яка допомогла ознайомити учнів з різними видами кібербулінгу.