День вишиванки

Нині свято набуває особливого змісту, адже демонструє, що українці – незламні духом, єдині, готові захищати свою країну, культуру та історію. Щороку в третій четвер травня відзначається міжнародне свято – Всесвітній день вишиванки. Як відомо, ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Вже не один рік поспіль Шевченківський ліцей долучається до відзначення цього дня. Вихованці, учні, вчителі завітали до навчального закладу у вишиванках: яскравих, модних, барвистих.

Крім того в рамках відзначення Всесвітнього дня вишиванки в Шевченківському ліцеї було організовано флешмоб та проведено цілий ряд виховних заході. Найяскравішим з них - квест «А над світом українська вишивка цвіте», який підготували і провели вчитель історії Таран Е.В та вчитель географії Демиденко І.В..

Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!

Video file
День вишиванки у Шевченківському ліцеї